Chimenul se seamana toamna si se recolteaza dupa doi ani

Chimenul se seamana toamna si se recolteaza dupa doi ani
Chimenul este o planta aromatica ce poate fi cultivata usor in conditiile din tara noastra. Este o planta bienala, astfel incat recoltarea se face in al doilea an de la semanat.

Cultura se infiinteaza toamna sau primavara devreme, de preferinta toamna. Tehnologia consacrata in tara noastra presupune semanatul pe straturi inaltate la 35 de centimetri, cu trei randuri pe brazda. Samanta se incorporeaza in sol la 2 centimetri adancime.

Pentru a creste productia, unii autori recomanda infiintarea de culturi mixte. Chimenul va fi semanat, astfel, impreuna cu o planta anuala care se recolteaza devreme, de exemplu mustarul. In culturile mixte de chimen si mustar se obtin productii ridicate de seminte. In loc de mustar se mai poate folosi macul sau mazarea, potrivit tehnologiei descrisa de ing. Gheorghe Valceanu.

Votati articolul

Chimenul se seamana toamna si se recolteaza dupa doi ani
Rating:
Nota: 4 din 5 - 10 voturi.

Comentarii 2 comentarii

Doru 13 Ianuarie 2018
Cine comercializeaza semin?ele de chimen
Rodica Balan 28 Februarie 2014
Buna ziua,as dori sa cumpar seminte de chimen pentru semanat,de unde le pot procura si cat costa kilogramu?As semana o suprafata de 0,25 ha pentru inceput.Va multumesc.

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 2 =