Cum poate inflori achimenes in fiecare an

Cum poate inflori achimenes in fiecare an
Achimenes este o planta tropicala incantatoare prin florile sale colorate, cu forma unei palnii. Achimenes infloreste vara, in lunile iulie si august si este potrivita pentru decorarea balcoanelor, teraselor, pervazurilor insorite.

Ajunsa la dimensiunea potrivita, planta capata aspect atarnator. Tulpinile sale sunt subtiri si poarta flori in culori diferite, in functie de specie si varietate. Exista achimenes cu flori de culoare alba, roz, rosie sau albastre. Rar tufa ajunsa la maturitate depaseste 30 de centimetri.

Are nevoie de multa lumina si caldura, iar toamna, dupa ofilirea florilor, trebui sa i se asigure o perioada de repaus. Incepand de la sfarsitul lunii septembrie, achimenes se uda tot mai rar, pana cand frunzele incep sa ii cada si tulpinile se usuca la randul lor. Din luna noiembrie, planta nu se mai uda deloc si ghiveciul se muta intr-un spatiu racoros si intunecat, unde temperatura trebuie sa nu scada sub 15 grade.

Achimenes este readus la viata primavara, cand i se schimba ghiveciul si se uda treptat, pana cand apar frunzele tinere. In acest stadiu se poate aplica un fertilizator si ghiveciul se uda zilnic, dar fara sa balteasca apa in farfurie.

Votati articolul

Cum poate inflori achimenes in fiecare an
Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 7 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 3 =