Cum se ingrijeste achimenes

Cum se ingrijeste achimenes
Achimenes este o gesneriacee inrudita cu violeta africana si gloxinia. La fel ca toate speciile din aceasta familie, nu suporta apa in exces si are nevoie de un sol permeabil si afanat.

Plantele din genul Achimenes sunt decorative prin florile frumos colorate in nuante de alb, roz, rosu, portocaliu sau albastru. Daca este ciupita la varful tulpinilor, planta capata un aspect de tufa scunda si compacta, operatiune care stimuleaza totodata si inflorirea. In caz contrar, daca este lasata sa se dezvolte liber, tulpinile lungi si subtiri se apleaca si planta capata aspect plangator.

La fel ca alte specii din aceasta familie, are nevoie iarna de o perioada de repaus, in care udarile se raresc treptata pana cand se opresc, iar temperatura trebuie sa scada pana la 14-16 grade Celsius. O alta modalitate este scoaterea completa a rizomilor din pamant, care se pastreaza intr-un loc uscat si se planteaza din nou in primavara.

Ghiveciul se va mentine la lumina in aceasta perioada. Primavara udarile se reiau treptat, incepand din luna martie. Planta va porni in vegetatie si va inflori pana in luna septembrie-octombrie, cand se reia perioada de repaus.

Votati articolul

Cum se ingrijeste achimenes
Rating:
Nota: 4.86 din 5 - 11 voturi.

Comentarii 1 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 3 =