Achimenes are nevoie de repaus iarna

Achimenes are nevoie de repaus iarna
Achimenes este o planta originara din Mexic, Guatemala, Brazilia, Jamaica. Este perfecta pentru cosurile suspendate, dar daca lastarii sunt ciupiti planta poate avea si aspect de tufa mai scunda. Are tulpini subtiri, elegante si flori multe, cu petale rotunjite, de culoare alba, roz, rosie, oranj sau albastra.

Achimenes este o planta perena care are nevoie de o perioada de repaus pe timp de iarna, din noiembrie pana in martie. Infloreste de la sfarsitul primaverii, vara si toamna. Are nevoie de un pamant poros, usor, permeabil, iar ghiveciul trebuie amplasat in locuri foarte luminoase, dar umbrite. Se uda numai cu apa calduta; pamantul nu trebuie sa fie niciodata uscat. Udarea trebuie redusa o data cu ofilirea florilor si se opreste de tot in perioada de repaus.

Achimenes se poate trata cu substante fertilizatoare pe timpul verii, pentru a favoriza inflorirea si formarea noilor rizomi.

Se inmulteste prin despartirea rizomilor, primavara sau prin butasi facuti din varfuri de lastari de 5-7 cm, pe toata perioada de vegetatie.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.52 din 5 - 21 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 2 =