Abutilon trebuie ferit de frig

Abutilon trebuie ferit de frig
Abutilonul trebuie mutat in spatii protejate atunci cand temperatura afara scade pana la 8-10 grade Celsius. Apoi, dupa o perioada de aclimatizare, acest arbust ornamental poate sa infloreasca si in lunile de iarna, daca i se asigura o temperatura medie de 20 de grade si multa lumina. Se uda moderat, in tot acest timp, lasandu-se pamantul din ghiveci sa se usuce intre doua udari.

Aspectul abutilonului este asemanator cu cel al unui artar in miniatura. Frunzele sale sunt crestate pe margine iar florile galbene sunt asemanatoare clopoteilor.

In primavara urmatoare, pamantul din vas se schimba si, la nevoie, ghiveciul se inlocuieste cu altul mai mare. I se pot administra ingrasaminte. Arbustul poate fi tuns toamna sau primavara, o data cu schimbarea pamantului. Se recomanda taierea de primavara, deoarece stimuleaza inflorirea si arbustul isi regenereaza coroana.

Se poate inmulti prin butasi rezultati din crengile taiate, care se lasa la inradacinat in nisip umed in permanenta. Rata de succes este de peste 50%, conditia fiind ca butasul prelevat sa fie usor lignificat si de dimensiunea unui creion.

Daca vasul in care este cultivat este acelasi in fiecare an, planta va stagna din dezvoltare. De asemenea, daca pamantul este argilos si nu permite aerisirea radacinilor, acestea nu se vor mai oxigena, arbustului ii scade rezistenta si poate fi atacat de agenti patogeni care ii vor provoca putrezirea partii subterane.

Votati articolul

Abutilon trebuie ferit de frig
Rating:
Nota: 3.13 din 5 - 4 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 + 5 =