Lintea cultivata intensiv ofera productii de peste o tona la hectar

Lintea cultivata intensiv ofera productii de peste o tona la hectar
Lintea se cultiva in camp prin semanat direct, primavara, la inceputul lunii mari sau sfarsitul lunii aprilie in anii mai caldurosi. Esential este sa nu existe pericolul unor brume tarzii, care ar putea compromite plantulele abia rasarite.

Terenul pe care va fi infiintata viitoarea cultura de linte trebuie lucrat din toamna, prin aratura adanca, ocazie cu care se incorporeaza sub brazda si ingrasaminte organice.

Primavara, terenul se pregateste pentru semanat. Semanatul lintei se face in randuri simple, la 40-45 cm distanta intre randuri. Norma de samanta la hectar este de 70-80 kg.

Intretinerea culturii se face prin prasile mecanice, menite sa curete terenul de buruieni si sa ajute la pastrarea apei in sol. Cultura de linte nu se iriga decat in conditii de seceta excesiva.

Recoltarea este operatiunea cea mai delicata, deoarece pastaile ajunse la maturitate se desfac si se scutura foarte usor. De aceea, momentul ales pentru recoltare este decisiv pentru calitatea si cantitatea productiei. Momentul calendaristic este sfarsitul lui iulie, inceputul lunii august. In conditii ideale, productia medie la hectar la linte este de 1,1 - 1,2 tone boabe la hectar.

Votati articolul

Lintea cultivata intensiv ofera productii de peste o tona la hectar
Rating:
Nota: 3.4 din 5 - 5 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 5 =