Iahnie de linte cu acritura

Iahnie de linte cu acritura
Lintea este un aliment foarte sanatos, desi este uitat in favoarea fasolei. Se pare ca o cana de linte fiarta ne ofera 62% din doza zilnica de fibre, aproape jumatate din portia de fier, proteine si fosfor si 22% din cantitatea de vitamina B1 recomandata zilnic. Inainte de a fi preparata, se recomanda lasarea in apa pentru cel putin 8 ore; adaugarea in apa care fierbe o face mai usor digerabila.

Ai nevoie de:
500 g linte
5 castraveti acri
2 cepe
1 morcov
5 catei de usturoi
5 linguri de ulei
1 lingurita cimbru (aproximativ)
1/2 legatura marar

Preparare:
Lintea se lasa in apa peste noapte sau cel putin 8 ore. Se pune apa la fiert cu sare si cand incepe sa clocoteasca, se pune ceapa, morcovul si lintea si se lasa sa fiarba in continuare. Cand bobul e moale, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin. Intre timp se taie castravetii cubulete. Lintea, ceapa si morcovul se scurge de apa si se face pasta, fie folosind masina de tocat carne, fie la blender sau robot de bucatarie; la nevoie, se mai adauga si 1/2 – 1 cana din apa in care a fiert. Se toaca mararul si se amesteca in iahnie, apoi la fel se procedeaza si cu catravetii. La final se condimenteaza cu cimbru, dupa gust.

Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 1 =