Iahnie de linte cu acritura
Ai nevoie de:
500 g linte
5 castraveti acri
2 cepe
1 morcov
5 catei de usturoi
5 linguri de ulei
1 lingurita cimbru (aproximativ)
1/2 legatura marar
Preparare:
Lintea se lasa in apa peste noapte sau cel putin 8 ore. Se pune apa la
fiert cu sare si cand incepe sa clocoteasca, se pune ceapa, morcovul
si lintea si se lasa sa fiarba in continuare. Cand bobul e moale, se
ia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin. Intre timp se taie
castravetii cubulete. Lintea, ceapa si morcovul se scurge de apa si se
face pasta, fie folosind masina de tocat carne, fie la blender sau
robot de bucatarie; la nevoie, se mai adauga si 1/2 – 1 cana din apa
in care a fiert. Se toaca mararul si se amesteca in iahnie, apoi la
fel se procedeaza si cu catravetii. La final se condimenteaza cu
cimbru, dupa gust.
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.