Ciorba de linte cu iaurt
Avem nevoie de 300 de grame de linte, 300 g linte, 1-2 cepe, 1 radei gras, 2 morcovi, o radacina mica de telina, cateva rosii moi, patrunjel verde si doi cartofi. In plus, sare, piper si ulei de masline si putina ceapa verde.
Lintea se lasa la inmuiat ca sa fiarba mai repede, dar nu cu o zi inainte, precum fasolea, ci doar cateva ore. Se pune la fier in apa cu sare. Cand a fiert, se strecoara zeama in alt vas si se lasa lintea la racit, astfel incat boabele sa se pastreze intregi. In zeama clocotita se pun la fiert restul legumelor taiate marunt - morcovii, ardeii, telina, ceapa iar putin mai la urma cartofii.
Cand au fiert si acestea, punem rosiile curatate de pielita si borsul. Se mai lasa sa dea unul-doua clocote, se ia de pe foc, se adauga patrunjelul tocat marunt si se acopera. Se serveste cu ceapa verde deasupra.
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.