Supa crema de linte rosie

Supa crema de linte rosie
Lintea este foarte hranitoare si creste nivelul de energie din organism, asta datorita nutrientilor continuti. Este o valoroasa sursa de proteine si fibre solubile, avand un continut scazut de calorii.
Daca ai ramas fara inspiatie si nu stii ce sa mai gatesti astazi, avem pentru tine o reteta incredibil de gustoasa: supa crema de linte rosie. Supa se poate condimenta cu cimbru, chimen, coriandru, sau boia iute.

Inainte de a va spune care sunt ingredientele necesare pentru supa de linte, vreau sa precizez ca ofera o senzatie de satietate prin continutul ridicat de fibre si proteine. Este bogata in fibre solubile si insolubile, ajuta digestia si bila si previne constipatia.

Puteti folosi orice fel de linte (maro sau verde), supa va fi la fel de gustoasa. Eu va recomand lintea rosie pentru ca fierbe mai repede, in aproximativ 20 de minute este gata. Cea verde se fierbe in jur de 30 de minute, iar lintea maro in jur de 45 de minute.

Ingrediente:

- 200 g linte rosie;
- o ceapa;
- telina;
- pastarnac;
- 1 morcov;
- sare si pier;
- un catel de usturoi (optional) ;
- cimbru;
- coriandru (optional);
- 2 rosii;
- o legatura de patrunjel.

Cum se prepara supa crema de linte rosie?

Lintea nu trebuie sa stea la inmuit. Se fierbe cu putina sare, iar cand apa incepe sa clocoteasca se adauga legumele curatate si tocate marunt sau date pe razatoare. Se fierbe supa aproximativ 25 de minute, pana se inmoaie legumele.

La final se potriveste de sare, piper, se adauga cimbru, iar dupa ce s-a racit se pune in blender.

Rezulta o pasta cremoasa care se asezoneaza cu patrunjel proaspat tocat marunt.

Se serveste cu crutoane. Un deliciu!


Sursa foto: allyou.com

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 3 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 4 =