Reteta rapida de linte rosie

Reteta rapida de linte rosie
Mancarea de linte rosie se prepara mai repede decat orezul. Desi gustul este asemanator, lintea rosie se face mult mai rapid decat celelalte varietati de linte si nu trebuie lasata la inmuiat inainte. Mancarea de linte este satioasa, bogata in proteine si zaharide. Merge de minune cu ardei iute, ceapa si condimente orientale.

Linte rosie aromata trasa la tigaie

Ingrediente:
unt, ulei de masline
ceapa
usturoi
cateva rosii moi
un morcov
linte rosie
condimente: turmeric, chimen, anason
patrunjel proaspat

Intr-o tigaie adanca se incinge uleiul de masline, apoi se adauga si se topeste untul. Se adauga ceapa si usturoiul, se sareaza, iar cand ceapa isi schimba culoarea se pun rosiile taiate cubulete. Se condimenteaza cu turmeric, chimen si anason. Se adauga morcovul dat pe razatoare si se lasa sa fiarba. Se adauga apoi lintea, daca mancarea a scazut si daca rosiile nu au avut suficienta zeama, se completeaza cu apa sau supa de legume si se lasa sa mai stea 7-10 minute, pana cand lintea s-a fiert. Se serveste cu patrunjel tocat sau rozmarin.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.04 din 5 - 26 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 1 =