Cum sa ai un strat bogat de lalele

Cum sa ai un strat bogat de lalele
Laleaua este o planta cu bulb, care infloreste primavara si se planteaza mai ales pe peluze, in ronduri, dar si in ghivece. Bulbul are forma de para si este acoperit de o coaja subtire, galbui-roscata. Florile au forma de cupa mare si vin intr-o varietate de culori simple – alb, galben, roz, rosu, visiniu, violet – sau pestrite.

Laleaua creste bine in orice pamant bun de gradina, atata timp cat este bine sapat si afanat, bogat in substante nutritive, usor drenabil si nu foarte greu. Prefera locurile expuse la soare si nu suporta umbra, vecinatatea zidurilor sau a arborilor. Se uda la nevoie, cand pamantul s-a uscat.

Dupa uscarea florilor, tulpina se taie deasupra frunzelor, pentru ca bulbul sa se dezvolte cat mai bine. Cand frunzele se usuca, e momentul ca bulbii sa se scoata din pamant; acestai nu se curata de pamant sau de bulbii mai mici, ci se pun la uscat si apoi in pungi de hartie, in camere bine aerisite.

Bulbii de lalea se planteaza in perioada septembrie-octombrie, la 20-25 cm distanta si 8-12 cm adancime, in functie de calitatea pamantului (daca pamantul e greu, bulbul se planteaza la o adancime mai mica).

Votati articolul

Cum sa ai un strat bogat de lalele
Rating:
Nota: 3.38 din 5 - 4 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 + 4 =