Ingrijirea arbustilor skimmia japonica

Ingrijirea arbustilor skimmia japonica
Skimmia japonica este un arbust peren, decorativ prin florile sale asemanatoare liliacului, grupate in ciorchini de culoare roz. Dupa ce florile trec, raman fructele - bace de culoare rosu - portocaliu, pastrandu-se valoarea dcecorativa a arbustului. Este o specie asiatica, cu originea in Japonia, China si Coreea. Infloreste primavara, in lunile aprilie mai.

In gradina poate fi plantat fara probleme, rezista la temperaturile scazute din timpul iernii. Nu tolereaza in schimb temperaturile caniculare si seceta, de aceea se uda zilnic in timpul verii. Are nevoie de un sol bine ingrasat si aerisit si se planteaza de preferinta intr-un semiumbrit. Se stropeste inclusiv pe frunze, dimineata devreme sau seara.

Atentie la ingrijirea solului. Nu tolereaza apa stagnanta la nivelul radacinilor, de aceea locul ales in gradina trebuie sa fie usor in panta, pentru a nu se acumula apa in timpul ploilor torentiale. Daca acest lucru nu este posibil, se fac santuri de scurgere. Planta se imbolnaveste repede daca radacinile nu pot respira si sunt mentinute in pamantul imbibat de apa.

Primavara, se tunde obligatoriu, pentru a stimula inflorirea si pentru a limita cresterea in inaltime.

Votati articolul

Ingrijirea arbustilor skimmia japonica
Rating:
Nota: 3.82 din 5 - 14 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 4 =