INFOGRAFIC: Taieri de primavara la pomii fructiferi

INFOGRAFIC: Taieri de primavara la pomii fructiferi
Sfarsitul lunii februarie - inceputul lunii martie este favorabil inceperii lucrarilor de taiere a pomilor fructiferi. Taierea se face primavara, inainte de intrarea pomilor in vegetatie.
Stiai ca taierea pomilor fructiferi poate fi realizata in perioada de repaus, toamna, dupa caderea frunzelor, sau primavara, pana la pornirea in vegetatie?

O lucrare de mare importanta, care se face dupa plantarea pomilor, este taierea pentru formarea si dezvoltarea coroanei.

Infograficul despre taierea pomilor fructiferi realizat de Agroromania.Manager.ro grupeaza taierile aplicate in 5 tipuri:

- de formare a coroanei;
- de rodire;
- de intretinere;
- de corectare;
- de regenerare.

Este important de mentionat ca prin aceste taieri se urmareste echilibrarea vegetatiei intre baza si varf si pentru a lasa lumina sa patrunda in adancimea coroanei.

Daca un pom fructifer nu este tuns, ramurile se incovoaie si nu mai cresc.
Toate taieturile trebuie netezite bine cu un cosor ascutit. Pentru a stimula vindecarea si a preveni infectiile, ranile provocate de altoire se ung cu mastic sau vopsea preparata cu ulei vegetal.

Toate ramurile uscate, cele atacate de boli si de daunatori, cele care se incruciseaza si cele care sunt plasate defectuos in interiorul coroanei se indeparteaza.

Infografic realizat de Agroromania.Manager.ro
Taierea pomilor fructiferiSursa foto: www.tastethemarches.com

Votati articolul

INFOGRAFIC: Taieri de primavara la pomii fructiferi
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 1 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 2 =