Cateva detalii despre zidaria aparenta

Cateva detalii despre zidaria aparenta
Aceasta zidarie poate fi executata fie ca zidarie plina cu fata prelucrata, fie sub forma de zidarie cu placi din argila arsa sau cu caramizi cu gauri orizontale asezate la fata.
La fata zidariei se asaza caramizi alese, care au muchiile drepte, colturile nelovite, nu au crapaturi, iar nuanta culorii lor este cat mai apropiata. La alcatuirea zidariei se urmareste cu grija ca rosturile de la fata sa fie drepte, paralele si sa aiba grosimea constanta, iar teserea rosturilor sa fie realizata cu exactitate. Rosturile de la fata zidariei se lasa goale pe 1,5—2,5 cm adancime. Chiar in timpul lucrului, mortarul scurs la fata zidariei se indeparteaza cu grija, spre a avea la fata numai caramizi curate. Tratarea fetei acestui tip de zidarie consta in curatirea ei, inclusiv prelucrarea rosturilor. Curatirea fetei zidariei se face prin indepartarea cu ajutorul unei solutii de acizi a petelor si stropiturilor, urmata de spalarea cu apa calda a fetei zidariei. Prelucrarea rosturilor se executa cu uneltele de rostuit. Rostuirea se executa cu mortar sau alte materiale specifice, iar pentru obtinerea rosturilor drepte se utilizeaza dreptarul. Zidaria aparenta cu fata prelucrata prezinta la fata tesatura rosturilor dupa sistemul de legatura adoptat la executarea zidariei: in lungime, in latime, in bloc sau in cruce. Acest tip de zidarie aparenta prezinta anumite avantaje tehnico-economice, deoarece se realizeaza economii de materiale si forta de munca, impreuna cu scurtarea termenelor de executie, prin eliminarea tencuielilor exterioare, asigurandu-se totodata protectia corespunzatoare a fatadelor contra agentilor externi. Zidaria aparenta fara termoizolatie se executa atunci cand peretii portanti au o izolatie termica buna.

Votati articolul

Cateva detalii despre zidaria aparenta
Rating:
Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Comentarii 1 comentarii

Andreea Sun Leader 03 Mai 2019
Arata foarte bine! E important si designul exterior al cladirilor si, bineinteles, si accesoriile de langa ele. Cu pergolele retractabile, de exemplu, designul se transforma imediat, nu mai vorbim de protectia oferita teraselor, si de rezistenta in timp.\r\nDaca aveti timp, puteti vizita www.pergole-retractabile.ro\r\nCine nu ar vrea ca terasa sa arate asa de bine?

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 3 =