5 trucuri pentru o casa termoizolata ca la carte

5 trucuri pentru o casa termoizolata ca la carte
Printre lucrarile pe care le poti face pentru asigurarea unui grad sporit de confort al locuintei sunt incluse si cele de termoizolatie. Ocupandu-te de acest aspect, vei fi un proprietar care plateste mai putin pentru consumul de energie termica, bucurandu-te de confort chiar si pe timpul celor mai aspre ierni.

Tu stii cele mai eficiente trucuri pentru a avea o casa termoizolata ca la carte? Probabil ca nu, asa ca ti le spunem noi!

   

  1. Pentru realizarea unei termoizolatii rezistente se folosesc mai multe tipuri de materiale dedicate. Printre acestea se numara vata bazalitica, polistirenul expandat sau cel extrudat. Care este cea mai potrivita solutie de termoizolatie, vizavi de reducerea pierderilor de caldura? Specialistii spun ca polistirenul expandat reprezinta cele mai mari beneficii in acest sens, raportat chiar si la costurile necesare investitiei. Pe de alta parte, alegerea premium in ceea ce priveste termoizolatia casei o reprezinta polistirenul grafitat, care ofera performante mai ridicate, dar ar carui pret este chiar si cu pana la 20% mai mare fata de cel conventional.

 

  1. Este indicat sa investesti in materiale si in mana de lucru de calitate. Costurile necesare lucrarile de termoizolatie ale casei se amortizeaza intr-o perioada cuprinsa intre 3 si 5 ani, pentru ca astfel pierderile de caldura vor fi minimizate sau eliminate complet. Chiar daca investitia nu este amortizata intr-un timp foarte scurt, beneficiile unei termoizolatii de calitate se vor resimti in timp.

 

  1. Evita utilizarea unui polistiren neadecvat pentru termoizolatia locuintei. Indicat este sa se opteze pentru un material cu o rezistenta la compresiune de cel putin 70 de kilopascali. Utilizarea unui polistiren mult prea subtire va duce la rezultate slabe din punct de vedere calitativ, ceea ce inseamna ca investitia nu va conferi beneficii pe termen lung.

 

  1. Cea mai eficienta modalitate de a realiza termoizolatia peretilor consta in a pune in aplicare aceasta procedura pe exteriorul cladirii. In cazul in care apelezi la lucrari de termoizolatie interioare este foarte posibil ca igrasia sa isi faca aparitia pe pereti, risc care scade considerabil daca alegi termoizolatiile exterioare.

 

  1. Nu foarte multi stiu ca lucrarile de termoizolatie a locuintei nu se executa oricand, foarte importanta fiind temperatura de afara. Acestea pot fi efectuate chiar si in anotimpurile reci, singura conditie fiind ca temperatura sa nu scada sub 5 grade. Si mai indicat este ca termoizolarea sa se faca fie toamna, fie primavara, tocmai pentru a se evita conditiile meteo nefavorabile.


Acestea sunt doar cateva dintre sfaturile pe care ar trebui sa le urmezi cand alegi sa demarezi lucrarile de termoizolatie ale locuintei. De fapt, confortul locuintei tale poate fi asigurat prin mai multe modalitati, inclusiv prin alegerea unui echipament termic potrivit. Alege o centrala termica Ariston si bucura-te de beneficii pe termen lung.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.71 din 5 - 7 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 1 =