Pavaje curte - 3 recomandari care te vor ajuta sa iti pavezi curtea

Pavaje curte - 3 recomandari care te vor ajuta sa iti pavezi curtea
In curtea casei, fiecare centimetru din suprafata totala are o utilitatea. Si pentru ca de multe ori infrumusetarea curtii sta doar in detalii, iata cum pavarea curtii poate fi elementul distinctiv, care te ajuta sa iti personalizezi casa.

Pe piata, sunt  disponibile o multime de modele de pavaje pentru curte, insa fiecare model are o caracteristica diferita, potrivita in functie de mai multe criterii.

3 modele de pavaj pentru curte

Selectarea materialelor potrivite se face in mai multi pasi, iar cel mai important, trebuie sa tii cont de peretii exteriori ai casei, de restul materialelor folosite in curte, dar si de tipul suprafetei, in ce masura este la acelasi nivel.

 

  • Pavarea curtii cu beton. Este modalitatea de amenajare a curtii atunci cand vorbim despre un spatiu care este intens circulat, care este transformat intr-un drum de acces, acolo unde circula constant vehicule de mare greutate. Pavarea curtii cu pavele din beton este recomandata si in momentul in care casa este imbracata in beton.

Pavelele din beton sunt formate dintr-o combinatie de doua ingrediente: ciment si agregate, iar pentru a le diferentia exista pigmenti de culoare. Sunt facute pentru a rezista pe termen lung, indiferent de conditiile meteorologice. Pentru a intari rezistenta pavelelor si a culorilor sunt recomandate si materialele de etansare de culoare. Exista o gama variata de culori, forme, texturi si finisaje, astfel ca, fiecare forma a curtii poate fi acoperita.

 

  • Gresie exterior antiderapanta. Gresia de exterior prinde contur in ultimii ani datorita diversitatii puse la dispozitie de catre producatorii specializati. Gresia de exterior trebuie sa indeplineasca si ea mai multe criterii pentru a te asigura ca alegi modelul potrivit. In primul rand trebuie sa fie rezistenta traficului intens, cu coeficient antialunecare R11 sau R12, dar si rezistenta impotriva umiditatii si zgarieturilor. Gresia de exterior are o structura durabila, ceea ce ii confera rezistanta impotriva temperaturilor scazute, mai ales in cazul inghetului. Modelele de exterior se deosebesc deoarece sunt abrazive, adica antiderapante si sunt potrivite atat pentru intreaga curte, cat si pentru trepte, zona piscinei sau alei din curte.


Caramida. Reciclata sau nu, caramida este materialul calduros care poate infrumuseta curtea intreaga. Pavelele din caramida contin argila naturala si uscata in cuptoare speciale pentru temperaturi ridicate. Sunt rezistente si s-au dovedit durabile indiferent de conditiile meteorologice la care au fost supuse. Pavelele din caramida isi mentin culorile mult timp, cele mai intalnite nuante sunt de carbune, maro inchis, roz sau chiar rosu. Au suprafata antiderapanta si nu sunt costisitoare din punct de vedere financiar, au un pret asemanator cu piatra de pavaj.

Votati articolul

Pavaje curte - 3 recomandari care te vor ajuta sa iti pavezi curtea
Rating:
Nota: 4.14 din 5 - 18 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 4 =