7 beneficii pentru izolarea casei

7 beneficii pentru izolarea casei
O locuinta bine izolata inseamna un confort termic sporit, dar si reducerea semnificativa a unor cheltuieli cu utilitatile curente. Chiar daca izolarea casei sau a apartamentului presupune costuri destul de ridicate in momentul efectuarii, pe termen lung vei avea mai mult de castigat daca te decizi sa investesti intr-o astfel de lucrare.

 

 

 

Iata care sunt cele mai importante beneficii pe care ti le aduce o izolatie buna a casei, pe langa economiile serioase de gaz sau energie pe care le obtii.

1. Eficienta energetica sporita

Este destul de clar momentul in care o locuinta are nevoie de o investitie in izolarea sa termica. In general, in casele izolate necorespunzator temperatura variaza destul de mult dintr-o camera in alta, semn ca exista curenti de aer, iar facturile de energie sunt destul de mari fara a simti ca beneficiezi de confortul termic dorit. 

Izolatia potrivita va incetini miscarile de aer, iar cel mai mare avantaj il reprezinta faptul ca vei reduce semnificativ cheltuielile cu electricitatea, in special in timpul lunilor reci. Eficienta energetica, testata pe materialele moderne, este principalul beneficiu al unei case care beneficiaza de izolare corespunzatoare.

2. Reducerea cheltuielilor de gaz 

Pe langa reducerea facturilor de curent, cheltuielile cu incalzirea se vor reduce semnificativ atunci cand locuinta este izolata potrivit. Valoarea facturii lunare de gaz poate fi diminuata cu pana la 15%, chiar 30% in zonele mai reci, iar acest aspect este important si pentru proprietarii de case care pot alege sa faca o izolatie casa completa, inclusiv podul si pivnita.

Vata minerala de sticla este un material care inhiba transferul termic spre exterior si care ofera o izolare foarte buna, fiind des utilizat in constructii. La fel, izolarea cu polistiren asigura protectie sporita si nu incarca peretii, iar aceasta poate fi completata cu spuma poliuretanica pentru interior. 

3. Izolatie acustica

Izolarea casei cu materialele potrivite pentru exterior sau interior ofera protectie acustica fata de zgomotele din exterior. Geamurile termopan sunt si ele pe lista de investitii foarte eficiente in acest sens, dar peretii mai bine izolati vor permite la randul lor un confort fonic sporit. 

Vata minerala bazaltica sau cea de sticla sunt cele mai potrivite materiale in acest sens, deoarece fibra de sticla este un bun absorbant pentru undele sonore, ajutand ca locuinta sa se pastreze astfel mai silentioasa.

4. Confortul interior sporit

Toate beneficiile pe care le obtii prin izolarea termica a casei cu vata minerala sau bazaltica vor conduce, in final, la un confort sporit in interiorul locuintei tale, indiferent de anotimp. In perioadele reci nu vor exista pierderi de caldura atat de mari, iar in sezonul cald se pastreaza o temperatura optima, fara ca incaperile sa se supraincalzeasca. 

5. Protectia mediului

Prin alegerea unor materiale prietenoase cu mediul, precum vata minerala de sticla sau alte materii prime organice, locuinta in care te afli, dar si natura, vor fi mai bine protejate. 80% din materialele folosite pentru fabricarea vatei de sticla sunt reciclabile, iar cele mai bune materiale izolare fundatie casa in constructie sunt membrana bituminoasa, cimentul impermeabil sau hidroizolatia lichida pe baza de cauciuc.

6. Cresterea valorii imobilului

Orice investitie bine facuta intr-o izolare corespunzatoare a locuintei este una menita sa creasca valoarea de piata a imobilului respectiv. 

7.Investitia se amortizeaza in timp

Un alt avantaj semnificativ al izolarii locuintei il reprezinta faptul ca investitia in izolatia interioara sau exterioara a peretilor se amortizeaza in timp, data fiind valoarea redusa a cheltuielilor de electricitate si gaz.

Rolul materialelor izolatoare este de a limita transferul de caldura intre exterior, iar izolarea termica folosind materialele potrivite te va ajuta sa economisesti bani si sa obtii un confort termic sporit in interiorul locuintei, investitia fiind amortizata intr-un interval de timp relativ scurt. 

Votati articolul

7 beneficii pentru izolarea casei
Rating:
Nota: 3.8 din 5 - 5 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 1 =