Ce riscuri prezinta hidroizolatiile improvizate?
Nu de putine ori, din dorinta de a economisi, proprietarii de imobile aleg produse de calitate slaba si apeleaza la personal necalificat pentru a amenaja sau renova diferite spatii ale locuintei.
Nici lucrarile de hidroizolatie - un factor care asigura confortul locatarilor si protectia cladirii - nu sunt realizate intotdeauna asa cum ar trebui, tot din dorinta de a economisi. Totusi, costurile ascunse ale unei astfel de alegeri pot fi foarte mari si depasesc adesea aspectul financiar.
Hidroizolatiile improvizate prezinta multe riscuri, iar noi le vom discuta pe cele care produc un impact negativ major pentru orice constructie.
Hidroizolatiile improvizate ale fundatiei ameninta stabilitatea constructiei
Modul in care este realizata fundatia unui imobil este un factor esential care seteaza gradul de rezistenta si de siguranta al acestuia. In acest context, hidroizolatia fundatiei si a subsolurilor este un pas foarte important, care necesita o atentie speciala.
Potrivit specialistilor, hidroizolatia fundatiei se va realiza numai in urma unei analize complexe care va scoate la iveala tipul solului si proprietatile sale, ponderea riscului seismic si distanta pana la panza freatica. Abia dupa ce sunt obtinute toate aceste informatii, se poate trece la demararea lucrarilor de impermeabilizare a fundatiilor.
Hidroizolatia fundatiei ajuta la mentinerea unei pozitii consolidate si ofera protectie in cazul inundatiilor, cutremurelor si alunecarilor de teren. Prin opozitie, hidroizolatia improvizata a acestei componente din constructie are efecte dezastruoase asupra calitatii si stabilitatii imoblilului.
Igrasia si mucegaiul sunt efecte ale sistemelor deficitare de impermeabilizare
Unul dintre cei mai de temut dusmani ai confortului dintr-o casa este igrasia. Aceasta poate afecta toate suprafetele importante ale constructiei, reprezentand un pericol pentru sanatatea locatarilor.
Igrasia influenteaza aparitia mucegaiului, un tip de ciuperca saprofita sau parazita, care afecteaza de asemenea calitatea aerului in mediile in care se dezvolta. Principala cauza a aparitiei mucegaiului si igrasiei este tocmai un sistem hidroizolant deficitar.
Hidroizolatia realizata corect are si de aceasta data un rol esential pentru a preveni aparitia igrasiei si a mucegaiului. Se recomanda ca lucrarile de hidroizolatii sa fie realizate doar cu materiale de constructie potrivite si de calitate, de catre o echipa specializata.
Caderea tencuielii, o consencinta a hidroizolatiilor necorespunzatoare
Absorbtia capilara de umiditate, condensul sau petrarea apelor meteorice atenteaza, de asemenea, la integritatea si siguranta zidariei.
Umiditatea in exces este si principalul vinovat pentru aparitia eflorescentei pe tencuiala. Pentru a preveni infliltratiile care pot sa apara pe suprafata zidariei se recomanda realizeaza corespunzatoare a sistemului exterior de hidroizolatii.
De asemenea, protejarea tencuielii in spatiile predispuse la umezeala, cum ar fi baia sau subsolul asigura un mediu mai curat si, deci, mai sanatos pentru toti locuitorii casei.
Riscul improvizatiilor in ceea ce priveste hidroizolatia casei este imens. Hidroizolatiile improvizate pot produce daune importante atat in ceea ce priveste constructia, dar si sanatatea celor care o locuiesc.
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.