5 reguli de urmat cand incerci sa intaresti rezistenta casei tale

Atunci cand te decizi ca vrei sa te muti intr-o casa veche in care sa investesti bani, cel mai important aspect este cel al rezistentei. Degeaba vei avea o casa frumoasa, daca ea nu se poate sustine singura.
1. Asigura-te in primul rand ca fundatia este armata
Inainte de a incepe orice lucrare pentru consolidarea casei, primul lucru pe care trebuie sa-l verifici este daca fundatia acesteia este armata. Daca nu, trebuie sa incepi cu sapatura exterioara fundatiei, apoi armarea, dar si cofrarea si turnarea fundatiei. Fara acest pas, nu ai voie sa incepi nicio alta lucrare in casa.
2. Intareste peretii
Pentru intarirea peretilor, poti apela cu usurinta la plase sudate, un compus dintr-o carcasa de armatura din bare de otel si beton, avantajul acestor plase fiind rezistenta. Nu uita ca acestea se folosesc doar la suprafata peretilor, nu in elementele structurale ale casei. Dupa ce au fost montate, urmeaza procesul de betonare, dupa ce acestea au fost fixate cu distantieri, iar peretii au fost bine umeziti pentru o aderenta optima.
3. Pasul urmator: stalpii de rezistenta
Cu fundatia casei pusa la punct, este timpul sa te uiti spre stalpii de rezistenta. Aici, poti alege sa ramai cu stalpii vechi, daca acestia sunt in ordine. Multi proprietari prefera sa pastreze stalpii vechi ai casei din ratiuni de decor, nu numai financiare. Pot da un aspect rustic, elegant si spectaculos unei locuinte ingrijite. In cazul in care acestia nu mai pot fi salvati, stalpii trebuie turnati pe noua fundatie, iar pe ei centurile, formand astfel o structura noua de rezistenta care trebuie sa respecte cerintele din prezent.
4. Structura casei sa fie dintr-un singur material
De multe ori, exista situatia in care o casa are structura formata din mai multe tipuri de materiale, in functie de modificarile aduse peste ani. Asa te poti trezi ca locuinta are o structura pe lemn, pe o anumita portiune, si caramida, pe alta. Ideal ar fi ca toata structura sa fie dintr-un singur tip de material. Materialele de mai multe tipuri pe aceeasi structura cer un mod diferit de a le trata, au o rezistenta diferita si sunt foarte greu de gestionat in cazul unor reparatii generale.
5. Izolarea termica
Odata facute aceste lucrari, este timpul sa te uiti cu atentie si asupra eficientei energetice a locuintei tale. Foloseste vata de sticla pentru a putea izola mai bine casa, schimba geamurile si ramele, dar si usile si, nu in ultimul rand, repara acoperisul casei, pentru a evita infiltratiile in caz de ploaie.
Apeleaza de fiecare data la specialisti atunci cand vrei sa incepi lucrari ample in casa ta si foloseste materiale de calitate, pentru ca lucrarea sa reziste mai mult.
Sursa foto: Shutterstock / Copyright: Dan76
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.