Utilizari ale ipsosului

Utilizari ale ipsosului
In functie de procedeele aplicate in procesul de fabricatie, se deosebesc mai multe tipuri de ipsos si, de aici rezulta si aplicatiile diferite.
Avem astfel, ipsosul de constructie, obtinut prin arderea gipsului la temperaturi de 180-200 °C, care are culoarea alba-cenusie sau galbuie. El se utilizeaza la prepararea mortarelor pentru tencuieli si gleturi. Priza si intarirea ipsosului de constructie incep dupa cel putin 3-4 minute si se termina dupa 6-30 minute. In timpul prizei si intaririi are loc marirea volumului, in acelasi timp producandu-se degajari de temperatura. Ipsosul de modelaj (ipsosul alabastru) serveste la executarea ornamentelor si a lucrarilor fine, a mulajelor, avand culoarea alba. Ipsosul de stucatura (ipsos de alaunat) se foloseste la executarea lucrarilor de stucatura, a imitatiilor de marmura si poate avea culoarea alba sau cenusie deschisa. Ipsolul de pardoseli, se foloseste dupa cum sugereaza si numele, la turnarea pardoselilor, folosit simplu sau in combinatie cu alte materiale.

Votati articolul

Utilizari ale ipsosului
Rating:
Nota: 4.71 din 5 - 12 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 + 5 =