Cum sa scoti petele de vin rosu de pe materialele albe

Cum sa scoti petele de vin rosu de pe materialele albe
Nu e petrecere sau adunare de familie in care cineva sa nu rastoarne un pahar cu apa, bere, suc sau vin. Ce faci cand vinul e rosu si cade pe fata de masa alba, mostenire de familie sau pe canapeaua cu husa alba ori deschisa la culoare?

Inainte de a folosi orice solutie de curatat, trebuie facut mai intai un test, pentru a vedea cum va fi afectat materialul textil: pentru asta, alege un loc mai putin vizibil si astpta 2-3 ore pentru a vedea daca solutia strica materialul.

O alta modalitate de a scapa de petele de vin rosu, presupune folosirea catorva ingrediente din bucatarie. Vinul alb si sarea, de exemplu! Tamponeaza zona patata cu un prosop pentru a retine cat mai mult lichid posibil, picura vin alb rece sau apa rece pe pata, presara sare si lasa sa stea 15 minute. Zona se spala apoi cu o solutie preparata din 2 cani apa fierbinte si 1 lingura de detergent.

La fel actioneaza si banalul detergent de vase. Amesteca o lingura de detergent de vase in 500 ml apa rece, inmoaie un burete in aceasta solutie si apoi tamponeaza pata de vin. Foloseste apoi servetele curate de hartie pentru a strege locul si clateste cu apa fierbinte.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.44 din 5 - 8 voturi.

Comentarii 1 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 4 =