Greseli in intretinerea pavelelor in sezonul rece

Greseli in intretinerea pavelelor in sezonul rece
Temperaturile scazute din aceasta perioada pot reprezenta o provocare pentru cei care beneficiaza de curti sau alei pavate.
Cele mai frecvente erori in intretinerea acestora, potrivit Symmetrica, liderul pietei locale de pavele si borduri vibropresate si cel mai mare producator autohton, sunt folosirea unor substante si ustensile neadecvate, care reduc semnificativ aspectul si durata de viata a ambientului exterior.

Potrivit companiei, cea mai des intalnita greseala in intretinerea pavelelor si a dalelor pe timpul iernii este folosirea sarii ca agent de dezghetare, care, din cauza proprietatilor dure, contribuie la afectarea in timp a betonului atat la nivel estetic, cat si in ceea ce priveste durata de viata a acestuia.

De asemenea, sustin specialistii Symmetrica, o alta eroare care trebuie evitata in sezonul rece este utilizarea obiectelor metalice pentru indepartarea ghetii formate pe pavaj. In schimb, se recomanda folosirea unor solutii speciale, precum clorura de calciu care nu ataca betonul si nu dauneaza nici plantelor din jurul pavelelor, dar si a utilajelor special echipate, precum plugurile cu raclete din cauciuc. De altfel, aceasta are un efect indelungat, de pana la 72 de ore.

Nu in ultimul rand, pentru protejarea pavelelor in timpul iernii este important ca procesul de inlaturare a zapezii sa fie facut cu obiecte usoare, precum lopeti din plastic sau maturi. In felul acesta, se evita aparitia zgarieturilor, iar ambientele exterioare isi pastreaza aspectul de nou dupa fiecare sezon.

„De altfel, primul pas in mentinerea rezistentei pavajului folosit in amenajarea exterioara este achizitionarea unor produse cu proprietati superioare. Sistemul Aqua Protect, de exemplu, este una dintre caracteristicile de baza ale unui pavaj cu o durata de viata extinsa, acesta oferind o rezistenta sporita in procesele de inghetare si dezghetare”, a mentionat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

Pe langa acest aspect, reprezentantul companiei subliniaza importanta unui montaj corect, realizat prin intermediul unei echipe de montatori profesionisti, care poate asigura reusita unui proiect. In acest fel, sunt evitate riscurile unor pante insuficiente sau taieturi, aspecte care pot avea efecte nocive pe termen lung, mai ales la temperaturi scazute.     

In plus, un montator autorizat va putea oferi clientului atat o garantie a lucrarii, cat si sfaturi si recomandari privind intretinerea acesteia. Totodata, colaborarea cu o firma specializata avantajeaza clientul printr-o gama larga de servicii la care poate apela cu incredere, inclusiv servicii de intretinere.

Votati articolul

Greseli in intretinerea pavelelor in sezonul rece
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 3 =