Cele mai frumoase plante de interior cu flori

Cele mai frumoase plante de interior cu flori
Ghivecele cu plante verzi aduc natura in casa, mai aproape de noi, dar speciile care infloresc aduc un plus de frumusete care nu poate fi obtinut altfel. Multe specii pot fi ingrijite ca sa nu se ofileasca, insa pentru a inflori, unele au nevoie de atentie speciala.

Violetele africane sunt unele din cele mai populare specii de plante de interior si nu e de mirare: ele se ingrijesc usor, infloresc des, iar florile dureaza foarte mult. Pentru a inflori, violetele africane au nevoie udari constante, umiditate ridicata si lumina multa, dar filtrata.

Poinsettia este una din cele mai cunoscute plante care infloresc de Craciun. Exista varietati de culori diferite - roz, alb sau pestrite - insa cele mai populare raman clasicele Poinsettia de culoare rosie. De fapt, florile acestei plante sunt niste bobite mici si galbene, nesemnificative din punct de vedere decorativ – ceea ce numim flori sunt de fapt frunze colorate.

Orhidea face parte din cel mai mare grup de plante, in lume existand in jur de 30.000 de specii si multe mii de hibrizi. Dintre toate, numai cinci specii sunt raspandite pentru florile lor exotice. Spre deosebire de alte plante, orhideele au nevoie de ingrijiri atente pentru a inflori.

Crinul pacii, numit si Spathiphyllum are frunze lucioase si flori deosebite. Are nevoie de lumina fitratata, caldura si umiditate peste medie, iar in aceste conditii planta va inflori vara tarziu, pentru cateva saptamani.

Begonia este de obicei o planta de gradina, foarte raspandita prin parcuri si aranjamente stradale. Este o specie rezistenta, care nu are cerinte speciale si care infloreste din belsug.

Votati articolul

Cele mai frumoase plante de interior cu flori
Rating:
Nota: 2.63 din 5 - 4 voturi.

Comentarii 1 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 4 =