5 plante de apartament usor de ingrijit

5 plante de apartament usor de ingrijit
Va plac plantele de apartament dar nu aveti timp sa le ingrijiti? Plantele de interior despre care vom vorbi astazi nu va vor solicita prea multe eforturi de intretinere. Va puteti bucura de ele fara sa le purtati de grija.

Exista plante de apartament care sunt mai putin pretentioase si nu necesita o ingrijire frecventa sau conditii deosebite.

Pe langa faptul ca ne infrumuseteaza casele tot timpul anului, plantele de interior ne ofera o stare de bine.

1. Cactus

Cactusii sunt plantele ideale atunci cand plecati in concediu, pentru ca nu trebuie sa ii udati frecvent. In mod normal, vara, cactusul trebuie udat de 2 ori pe saptamana (doar atunci cand pamantul este uscat complet).

2. Bambus norocos

Potrivit principiilor Feng Shui, bambusul este o planta aducatoare de noroc, care atrage prosperitatea si fericirea in casa ta. Bambusul iubeste lumina si poate sa aiba diferite forme, de obicei spiralate.

3. Sporul casei

Aceasta planta are flori mici si viu colorate. Se poate obtine din butasi. Ii place lumina si pamantul umed si este una dintre cele mai rezistente plante de interior. Este considerata aducatoare de proasperitate in orice casa.

4. Aloe vera

Aloe vera este o planta cunoscuta pentru propritatile sale curative. Se uda foarte rar si se dezvolta bine la temperature camerei.

Creste repede si se poate transplanta fara riscuri. Nu are pretentii la sol. Contribuie la purificarea aerului din casa.

5. Dracena

Are o tulpina lemnoasa, frunze lungi si se poate uda si o singura data pe saptamana, cand pamantul este uscat. Trebuie sa stea la lumina. Cand este foarte cald, stropiti-i frunzele cu apa. Sta confortabil si la umbra, dar va creste mai greu.

Foto: houseplants.about.com

Votati articolul

5 plante de apartament usor de ingrijit
Rating:
Nota: 3.81 din 5 - 24 voturi.

Comentarii 1 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 3 =