Aphelandra – planta zebra

Aphelandra – planta zebra
Afelandra (Aphelandra) sau planta zebra este o planta de interior decorativa prin frunze si flori. Frunzele sale sunt mari si lucioase, de culoare verde si cu dungi argintii; florile apar de obicei vara tarziu sau toamna si sunt de fapt bractee de culoare galbena care raman pe planta pana la 6 saptamani.

Ca toate plantele originare din zonele tropicale, Aphelandra este ceva mai dificil de cultivat in conditiile de interior. Ea are nevoie de multa umiditate, caldura si fertilizari pentru a se dezvolta asa cum trebuie.

Planta zebra are nevoie de lumina puternica, filtrata; nu se aseaza niciodata in razele directe ale soarelui. Pamantul trebuie sa fie bogat si ingrasat cu compost sau alte adaosuri organice. Afelandra se uda regulat, astfel incat pamantul sa nu se usuce niciodata; se foloseste numai apa calduta. In plus, pentru a i se asigura umiditatea necesara, planta se pulverizeaza frecvent, mai ales in perioada de vegetatie.

Are nevoie de temperaturi ridicate, de cel putin 21 grade Celsius. Se fertilizeaza saptamanal pe timpul verii cu un fertilizator lichid sau cu granule, la inceputul primaverii. Transplantarea se face in fiecare an, primavara, moment in care se schimba si pamantul.

Aphelandra se inmulteste prin butasi, primavara. Acestia se in apa tratata cu un hormon de inradacinare.

Votati articolul

Aphelandra – planta zebra
Rating:
Nota: 3.2 din 5 - 10 voturi.

Comentarii 1 comentarii

Strttek 31 Ianuarie 2020
?? ????????? ?????????? ?????????? ???????????? ?????????? ?????? (Junior) rn rn??????????? ?????????? ?? ????????? ?? 18 ??? ? ????. rn?? ?????????? ???????? ?????????? ????????? ???? rn???? ????? ???????? ???????????? ??????? ????????? rn??????????? ???????? ?? ?????? ?? ????! rn rn rn rn???? ???? ???????? ???????? ????? ??????! >> ?????? ? ??????? ??? ???????????

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 1 =