Planta care creste la fel de bine si in gradina, si in ghiveci

Planta care creste la fel de bine si in gradina, si in ghiveci
Nu este alta decat Tradescantia pallida, o planta cu frunze lungi si ascutite, de culoare mov inchis, care face flori mici, in nuante deschise de violet si galbene in mijloc. Planta este originara din Mexic dar perfect adaptata la climatul nostru. Infloreste vara, dar din cauza aspectului sau poate infrumuseta gradina si casa din primavara pana toamna tarziu.

Tradescantia pallida iubeste soarele. Planta poate fi asezata in plin soare, amplasament care intesifica nuanta violaceea a frunzelor; de asemenea, se dezvolta foarte bine si in penumbra. Are nevoie de un pamant nisipos, grunjos, usor drenabil. Fiind rezistenta la seceta si canicula, Tradescantia nu are nevoie de multa apa - udarea se face numai seara, cand planta nu mai este in bataia soarelui, sau dimineata devreme si se foloseste o cantitate moderata de apa.

Daca frunzele si tulpina s-au uscat din cauza lipsei de apa, planta se taie pana la nivelul ghiveciului si se uda in continuare, moderat, pentru a-si forma alt foliaj pana in toamna. Daca este plantata in gradina, toamna tarziu floarea se acopera cu un strat gros de frunze uscate sau alt tip de mulci.

Tradescantia pallida se inmulteste prin frunze sau butasi de tulpina. Acestia se ingroapa pe jumatate in pamant nisipos, ori se lasa la inradacinat in apa.

Votati articolul

Planta care creste la fel de bine si in gradina, si in ghiveci
Rating:
Nota: 4.27 din 5 - 98 voturi.

Comentarii 1 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 + 5 =