Zorelele, rustice si ornamentale

Zorelele, rustice si ornamentale
Zorelele sunt printre cele mai cunoscute si raspandite plante agatatoare anuale. Cresc cu usurinta, nu sunt pretentioase si imbraca rapid gardurile, aracii sau spalierele din gradina. Conditia este sa fie semanate intr-un spatiu insorit si udate in perioadele secetoase si caniculare.

Au nevoie de un suport inca din primele etape de vegetatie, altfel se vor dezvolta pe orizontala si vor sufoca plantele alaturate. Daca sunt semanate prea des, vor creste inghesuite si nu vor inflori. Desi zorelele se pot dezvolta si in zone umbrite sau semiumbrite, au nevoie de mult soare pentru a inflori. Florile zorelelor au forma de palnie colorata in diferite nuante de alb, rosu si violet.

Pot fi semanata direct in gradina, la locul definitiv, primavara devreme, sau semanate in rasadnite inca din luna martie. Se muta apoi in ghivece individuale, impreuna cu un mini-suport pe care se vor catara. Zorelele astfel cultivate se pot muta in gradina la inceputul lunii mai, sfarsitul lui aprilie.

Pot fi semanate si toamna, la locul definitiv, dupa ce solul a fost bine lucrat si ingrasat. In acest caz, in primavara urmatoare se vor indeparta cu grija toate buruienile.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 5 =