Plante agatatoare - cobaea

Plante agatatoare - cobaea
Plantele din genul Cobaea sunt specii agatatoare, ornamentale, anuale si erbacee. Tulpina lor ajunge pana la 7-8 m lungime, agatandu-se de suport cu ajutorul carceilor de la baza frunzelor.

Sunt de efect mai ales pentru decorarea zidurilor, pe care le imbraca rapid, datorita cresterii luxuriante. Este rezistenta la atacul insectelor si creste in orice tip de pamant de gradina, cu conditia sa fie permeabil si bogat in substante hranitoare.

Cobaea are nevoie de mult soare pentru a se dezvolta si pentru a inflori. Desi tolereaza semiumbra si chiar umbra, cele mai spectaculoase flori apar atunci cand planta beneficiaza de soare direct.

Se inmulteste prin rasaduri. Semintele se planteaza in spatii protejate in luna februarie, dupa care, in stadiul de doua frunze adevarate, se repica la ghivece de dimensiuni potrivite. Fiecare ghiveci trebuie prevazut cu cate un tutore.

Se planteaza in gradina la sfarsitul lui aprilie, inceputul lunii mai, la distanta de 80-100 cm intre plante.

Votati articolul

Plante agatatoare - cobaea
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 4 =