Plante agatatoare - fasolea japoneza

Plante agatatoare - fasolea japoneza
Fasolea japoneza este o planta erbacee agatatoare, anuala, cu flori de culoare violet. Poate fi folosita in gradina pentru decorarea gardurilor sau zidurilor, impreuna cu zorelele.

Fasolea japoneza are nevoie de soare pentru a inflori abundent. Se inmulteste prin semintele mari, negre, asemanatoare cu cele ale fasolei comestibile. Se seamana in luna aprilie in cuiburi, cate 4-5 seminte la un cuib. Se lasa o distanta de circa 50 cm intre cuiburi.

Pentru a grabi inflorirea, plantele se pot semana mai devreme, in luna martie, in spatii protejate. In acest caz, se pot muta in gradina la locul definitiv la inceputul lunii mai. Semintele rasar de regula dupa 10-14 zile de la semanat. Puterea de germinatie a semintelor se pastreaza 2-3 ani. Anual se recolteaza semintele din pastai, pentru a le semana in anul urmator. La randul lor, pastaile sunt si ele decorative, colorate in purpuriu intens.

Votati articolul

Plante agatatoare - fasolea japoneza
Rating:
Nota: 4.27 din 5 - 30 voturi.

Comentarii 3 comentarii

vudesapiwuk 12 Ianuarie 2023
http://slkjfdf.net/ - Uojatofi Yifixop yig.nzvd.infocasasigradina.ro.bpb.fr http://slkjfdf.net/
Delia 31 Octombrie 2017
Când se recolteaz? semin?ele fasolei japoneze ornamentale?
Dobos Angelica 19 Noiembrie 2015
Unde gasesc seminte de fasole japoneza

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 + 5 =