4 plante cataratoare perene pentru gradina ta

4 plante cataratoare perene pentru gradina ta
Plantele cataratoare perene infloresc mai repede decat cele anuale. Ele nu trebuie semanate in fiecare an. Trebuie doar intretinute prin lucrarile de taiere specifice si de indepartare a bolilor si daunatorilor. Iata 4 specii ideale pentru conditiile din tara noastra.

Glicina (Wisteria) are flori albastre, grupate in ciorchini mari. Infloreste primavara, uneori si toamna. Lucrarile de taiere sunt anuale si au rolul de a stimula inflorirea. Glicina poate acoperi peretii locuintelor sau poate fi condusa sub forma unor pergole.

Polygonum sau hrisca urcatoare este o planta agatatoare care infloreste in fiecare an in luna august. Florile sale sunt albe, mici. Este o planta de semiumbra care acopera rapid orice suport i se ofera - gard, pereti, trunchiuri de copaci. Se inmulteste usor prin recoltarea drajonilor sau prin butasire.

Caprifoiul sau lonicera este o planta raspandita in gradinile din Romania. Infloreste in lunile mai si iunie. Se inmulteste prin butasire. Acestia se recolteaza toamna tarziu, se pastreaza in nisip pana in primavara cand se planteaza direct in gradina si se uda abundent. Lonicera are nevoie de expunere in plin soare.

Clematis este un arbust cu crestere rapida, cu ramuri lungi si subtiri. Florile sale mari, albastre sau roz, nu sunt parfumate. Se catara rapid pe garduri sau pe orice alt suport i se ofera.

Votati articolul

4 plante cataratoare perene pentru gradina ta
Rating:
Nota: 3.76 din 5 - 25 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 1 =