Urzicuta, ornamentala prin frunze

Urzicuta, ornamentala prin frunze
Urzicuta (Coleus blumei) este o planta exotica originara din insulele din Pacific, cultivata atat in gradini, ca planta anuala, cat si in apartamente. Este decorativa prin frunzele sale colorate in diferite nuante de verde si visiniu.

Urzicuta nu este pretentioasa la conditiile de mediu. Iarna, plantei este bine sa i se asigure o perioada de repaus, cu temperaturi mai scazute (15-17 grade Celsius), vreme in care se uda foarte putin. Primavara se muta intr-un loc calduros si insorit, apoi se poate cultiva direct in gradina, cand temperatura de afara nu mai scade sub 12-13 grade. In gradina, urzicutele pot fi cultivate ca borduri ale straturilor sau in palcuri compacte.

Apa in exces poate provoca moartea plantei, asadar nu trebuie sa udati urzicuta decat atunci cabd pamantul din ghiveci este uscat la suprafata. O data la trei luni, varful se tunde si poate fi folosit pentru butasire. In acest fel, se forteaza plecarea in vegetatie a unor noi lastari, iar planta va capata aspect de tufa. Plantele cu lujerii alungiti nu mai au valoare ornamentala.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.88 din 5 - 8 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 + 5 =