Cum se ingrijesc plantele epifite

Cum se ingrijesc plantele epifite
Daca nu iubesti prea mult plantele de interior, poate iti vor placea plantele epifite. Ele sunt o grupa aparte, care nu cresc neaparat in ghivece cu pamant, ci in amestecuri speciale sau, cu putina indemanare, pe scoarta de copac. Din aceasta categorie fac parte, de exemplu, Tillandsia sau Bromelia.

Bromeliaceele se ingrijesc mai usor deoarece ele isi iau apa si nutrientii de care au nevoie cu ajutorul frunzelor. In realitate, desi multi le cultiva in pamant, radacinile lor sunt folosite numai pentru a se prinde de pietre, copaci sau arbusti. Originare din SUA, Mexic, America Centrala si America de Sud, ele adora caldura si se dezvolta mai bine cand sunt lasate in pace.

Una din principalele conditii de care au nevoie aceste plante este o buna si continua circulatie a aerului. Epifitele mai au nevoie si de un grad ridicat de umiditate, astfel ca de primavara tarziu si pana la mijlocul toamnei ele trebuie pulverizate zilnic cu apa; iarna, operatiunea se face numai o data sau de doua ori pe saptamana. Se fertilizeaza lunar pe perioada primaverii cu o substanta saraca in nitrogen si in procent de 1/4 amestecat cu apa. Desi le place caldura, plantele trebuie protejate de razele soarelui. De asemenea, nu se lasa afara la temperaturi mai mici de 7-10 grade Celsius.

Din punct de vedere decorativ, epifitele pot deveni punct central in diferite zone ale casei ori gradinii, dar pot fi aranjate in combinatii interesante alaturi de alte specii cu frunze tepoase sau muschi.

Votati articolul

Cum se ingrijesc plantele epifite
Rating:
Nota: 3.42 din 5 - 12 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 1 =