Cum sa amenajezi corect o gradina, indiferent de dimensiuni

Cum sa amenajezi corect o gradina, indiferent de dimensiuni
Tot mai multi romani inteleg necesitatea amenajarii gradinii in asa fel incat aceasta sa poata deveni un spatiu special pentru relaxare, fara a-si pierde insa functionalitatea. In acest sens, Symmetrica, liderul pietei locale de pavele si borduri, propune câteva lucruri de care trebuie tinut cont pentru crearea unui ambient cât mai placut.
Astfel, in momentul amenajarii gradinii, trebuie avuta in vedere, in primul rand, arhitectura casei, in asa fel incat si ambientul sa urmeze aceleasi linii si, impreuna, sa creeze un aspect unitar.

“Indiferent de cat de simpla pare amenajarea, este important de stiut ca, pentru a crea o gradina cu adevarat deosebita, este necesar sfatul unui arhitect sau a unui specialist peisagist pentru a evita o neconcordanta intre arhitectura casei si zonele adiacente”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

Dincolo de stilul arhitectonic, reprezentantul companiei este de parere ca un alt lucru important este dimensiunea curtii. In functie de aceasta trebuie ales pavajul si, mai mult chiar, proprietatile acestuia.

“Pavajul trebuie sa fie in primul rand practic, sa se integreze in designul curtii si sa aiba caracteristicile tehnice necesare unei utilizari corecte – fie special pentru trafic pietonal, fie pentru trafic de masini”, a mai spus Sebastian Bobu.

Astfel, pentru gradinile de mici dimensiuni, specialistii Symmetrica recomanda pavele care sa permita configurarea de alei si trotuare inguste. De asemenea, o alta varianta, ce ofera atât un ambient deosebit cat si functionalitate, este aceea de a folosi pavaj ecologic. Acesta are rolul de crea o suprafata acoperita, ce poate fi folosita si pentru trafic pietonal sau auto, dar care totusi lasa si vegetatia sa creasca. Astfel, intr-o curte cât de mica, se poate crea o zona circulabila, dar si verde in acelasi timp.

In ceea ce priveste gradinile de mari dimensiuni, Symmetrica recomanda folosirea de modele de pavele cat mai creative. Astfel, pot fi alese pavele de dimensiuni mari, care sa creeze si mai mult impresia de spatiu, sau pot fi alese pavele montate in modele diverse.

“Intr-un spatiu generos putem alege chiar sa avem diferente de nivel intre anumite zone, putandu-le amenaja cu ziduri de sprijin pavate care sa schimbe total atmosfera. In plus, in gradinile de mari dimensiuni po fi alese dale care au incluse buline reflectorizante pentru orientare pe timp de noapte”, a mai afirmat Sebastian Bobu.  

Gradenele pentru flori si plante de gradina pot fi si ele amenajate cu pavele, mai ales intr-o curte generoasa si au un impact deosebit in arhitectura unei curti. Si fantanile decorative sunt o solutie arhitecturala foarte placuta atunci cand sunt amplasate impreuna cu pavaje in acelasi ton cu restul ambientului.

In ceea ce priveste nuanta pavelelor ce trebuie alese pentru o curte, specialistii Symmetrica sunt de parere ca acestea trebuie alese in ton cu cea a casei si a gardului.

“Totusi, recomandarea noastra este sa fie alese culori calde, ce dau o nota intima gradinii. Desigur, daca ambientul este modern, pot fi alese si tonuti de gri sau antracit”, a incheiat Sebastian Bobu.

Pentru a veni in sprijinul clientilor care cauta idei de amenajare a gradinii intr-un mod inedit si care sa tina cont de regulile corecte de ambientare, Symmetrica a lansat www.inspiratiepavaje.ro. Aici pot fi gasite o multitudine de propuneri de amenajare pentru gradini, alei si curti interioare, in cele mai diverse stiluri.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.32 din 5 - 17 voturi.

Comentarii 1 comentarii

Teodora 23 Februarie 2017
Posibilitate de castig excelenta pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie sa aveti experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerinte: cunostinte minime de utilizare a calculatorului (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi, in timpul liber. Oferim seriozitate si un mediu excelent de lucru. Pentru a aplica ?i dvs la aceasta oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii: teodorateo56@gmail.com

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 5 =