Coleus - inmultirea si pregatirea pentru iernat

Coleus - inmultirea si pregatirea pentru iernat
Coleus este o planta de gradina din familia Laminaceae, originara din Africa, Asia si Europa. Numita si urzica salbatica din cauza asemanarii cu urzica obisnuita, aceasta planta se deosebeste prin frunzisul viu colorat, in nuante de crem, galben, roz, caramiziu, visiniu, verde.

Coleus poate creste la fel de bine in ghiveci sau in gradina. Desi poate nu par, plantele mature care au stat afara toata vara inca mai pot infrumuseta casa, la venirea toamnei. Rupe cativa lastari mai vigurosi, care au frunze colorate intens si planteaza-i in ghivece mici. Planta trebuie adusa in casa inainte de venirea brumei.

Butasirea plantei se face inca din zilele calduroase de vara. Daca se asteapta prea mult, planta nu se va mai prinde. Pentru a prinde radacini, butasii se pot lasa in pahare cu apa ca sa prinda radacini, sau pot fi plantati direct in pamant de flori proaspat, usor drenabil. Nu este necesara folosirea unor hormoni de inradacinare, deoarece coleus este o planta rezistenta.

Votati articolul

Coleus - inmultirea si pregatirea pentru iernat
Rating:
Nota: 4.88 din 5 - 8 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 2 =