Streptocarpus, trucuri de ingrjire

Streptocarpus, trucuri de ingrjire
Stretocarpus are nevoie de temperaturi scazute si de umiditate mare a aerului, pentru a se dezvolta in conditii optime. Plantele din acest gen sunt originare din Africa de Sud si se inmultesc cu usurinta prin butasire sau prin divizare.

Sunt decorative prin florile cu aspect de palnie, asemanatoare primulelor, de unde vina si denumirea populara a streptocarpusului - primula africana.

Frunzele streptocarpusilor sunt lungi, gofrate si prezinta perisori fini. La fel ca in cazul violetelor africane, nu se uda pe frunze, deoarece planta se poate imbolnavi. Desi iubeste umiditatea, nu suporta apa stagnanta si are nevoie de un loc aerisit, cu multa lumina.

Vara, cand temperatura depaseste 25 de grade Celsius, streptocarpusul se muta intr-un loc cat mai racoros. Pentru aceasta, ghiveciul poate fi asezat intr-un umbrar aerisit, pe un strat de pietris pastrat umed in permanenta.

Iarna, ghiveciul se pastreaza intr-un loc luminat, la o temperatura ideala de 15-16 grade. Udarile se raresc si este posibil ca planta sa isi piarda o parte din frunze, mai ales cand temperatura este schimbata brusc. De aceea, ea se mentine aproximativ constanta, avitand mutarea ghiveciului de afara in casa atunci cand diferenta de temperatura dintre locuinta si mediul ambiant e mare.

Votati articolul

Streptocarpus, trucuri de ingrjire
Rating:
Nota: 3.42 din 5 - 6 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 1 =