Specii anuale de crizanteme

Specii anuale de crizanteme
Crizantema este una din cele mai cunoscute si daruite flori. Numita si tufanica, aceasta planta poate atinge si 120 cm inaltime, in functie de specie.

Chrysanthemum coronarium este originara din Europa si creste ca specie anuala. Atinge de la 30 la 120 cm inaltime si infloreste in luniel de vara, din iunie pana in septembrie. Are frunze alterne, zimtate si flori de pana la 4 cm diametru, care apar la varful lastarilor si au petale albe sau in diferite nuante de galben.

Chrysanthemum carinatum este originara din Africa si creste si ea ca specie anuala de 40-60 cm inaltime. Infloreste din iunie pana in septembrie. Are tulpinile groase, ramificate, frunze suculente si flori de 4 cm, dispuse in varful tulpinilor, de culoare alba si liliachii sau galbui la baza. O variatie interesanta a acestei specii este Chrysanthemum tricolor, care are capitule florale mai mari, de 5-6 cm si flori albe spre varf, violet inchis la mijloc si nuante de galben la baza.

Chrysanthemum segetum este originara din Europa, care creste ramificata, de pana la 30-6o cm inaltime. Are frunze dintate si flori in diferite nuante de galben si auriu.

Votati articolul

Specii anuale de crizanteme
Rating:
Nota: 4.1 din 5 - 5 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 2 =