Specii de plante potrivite pentru realizarea unui mozaic in gradina

Specii de plante potrivite pentru realizarea unui mozaic in gradina
Plantele de gradina potrivite pentru a crea diferite mozaicuri vii sunt scunde si decorative prin frunzele viu colorate.

Majoritatea se cultiva ca plante anuale, mozaicul fiind defrisat toamna si realizat din nou in primavara urmatoare. Cele mai multe din speciile cu ajutorul carora se pot crea aceste mozaicuri se pot inmulti usor, pe cale vegetativa, prin butasirea prin frunze ori prin fragmente de tulpini.

Cele mai cunoscute specii sunt Coleus (urzicuta), Cineraria, Echeveria, Santolina, Gnaphalium, Sempervivum si Pyrethrum. Toate aceste specii se pot planta in gradina in luna mai. Dupa realizarea mozaicului in forma dorita, se uda, se combat buruienile si se completeaza golurile, dupa caz.

Pentru a pastra uniformitatea si pentru a limita cresterea in inaltime, varfurile plantelelor se ciupesc. Astfel se stimuleaza dezvoltarea frunzelor iar tulpinile devin puternic ramificate la baza.

Aceste mozaicuri se realizeaza pe soluri afanate, permeabile, cu reactie neutra sau slab alcalina.

Votati articolul

Specii de plante potrivite pentru realizarea unui mozaic in gradina
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 3 =