Specii de petunii pentru gradini insorite

Specii de petunii pentru gradini insorite
In gradinile insorite petuniile sunt plantele decorative prin flori cel mai usor de intretinut. Pot fi cultivate ori in ghivece ori direct in gradina, sub forma de straturi frumos colorate.

Petunia hybrida multiflora – are tulpini inalte de 25-80 cm, aspect de tufa compacta, flori multe, simple sau duble, insa nu foarte mari. Infloreste pentru o perioada lunga de timp, iar florile sunt foarte rezistente. Florile pot fi albe, roz stralucitor, roz-somon albastre, rosii cu dungi albe, albastre cu o stea alba in interior.

Petunia hybrida grandiflora – florile au tulpini inalte de 25-30 cm, foarte ramificate. Florile sunt mari de 15-16 cm in diametru si marginile usor ondulate, insa nu se mentin mult pe planta, fiind mai putin rezistante. Florile pot fi albe, rosii cu dungi albe, roz-violet.

Petunia hybrida grandiflora superbissima – sunt plante de talia inalta, care pot atinge 40-80 cm. Au frunze carnoase, aproape rotunde si flori mari cu diametru de 12-16 cm, cu nervuri de culoare mai inchisa. Florile au culori mai deosebite: albe simple sau cu gatul galben, corola roz si gat de culoare rosu inchis, corola purpurie cu gat negru, corola roz violaceu si gat de culoare mai inchisa; soiurile pitice (erika) cu un colorit deosebit.

Votati articolul

Specii de petunii pentru gradini insorite
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 1 =