Inmultirea prin seminte a crizantemelor

Inmultirea prin seminte a crizantemelor
Crizantemele cresc de obicei inalte de 60 cm, insa exista si specii care depasesc acest etalon. Numite si tufanele, ele sunt adaptabile oricaror gradini, atata timp cat beneficiaza de pamant bun si soare din plin.

Crinzantemele se inmultesc prin seminte in pamant obisnuit de gradina. Daca pamantul este prea bogat, planta va inflori mai putin. Semanatul se poate incepe la inceputul lunii aprilie, in rasadnite reci. Cand rasadul are 3-4 frunzulite se planteaza in ghivece sau la locul definitiv, avand grija sa se lase o distanta de 30-40 cm intre plantute.

O alta varianta este semanarea directa in gradina, care se poate face numai din luna mai. se pastreaza distanta, deci semintele se vor pune in randuri facute la 30-40 cm distanta. Cand rasadurile devin mai viguroase, se raresc.

Se mai pot obtine rasaduri si in august sau septembrie, insa acestea trebuie neaparat plantate in ghivece si lasate sa ierneze in interior, in camere reci. Aceste plante sunt mult mai rezistente si vor inflori mai devreme.

Votati articolul

Inmultirea prin seminte a crizantemelor
Rating:
Nota: 4.42 din 5 - 123 voturi.

Comentarii 1 comentarii

Ivanus george 21 Noiembrie 2017
Bun? ziua, când va trebui s? v? contactez pentru a cump?ra r?saduri de crizanteme ?i în ce localitate?rnMul?umesc

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 3 =