Sfaturi pentru cultivarea sfeclei

Sfecla este o leguma usor de cultivat si o sursa minunata de vitamina A si C. Sfecla este bogata in substante cu proprietati antioxidante, antiinflamatorii si detoxifiante.
Sfecla iubeste temperaturile scazute, astfel ca poate si plantata primavara devreme (la o luna dupa ultimul inghet) pentru a fi recoltata toamna; altfel, cultivarea se mai poate face si vara tarziu. Se poate planta alturi de fasole, ceapa, varza, salata sau broccoli. Cultivarea sfeclei: - alege un loc din gradina care are parte de soare din plin, pe toata durata zilei; - imbunatateste calitatea solului sapand adanc, pana la 30-40 cm si adaugand compost; - pamantul trebuie sa fie nisipos si afanat (sfecla se dezvolta cel mai bine in aceste conditii); - planteaza cateva seminte in cuiburi aflate la 1,5-2 cm adancime, cu 2,5 cm distanta intre ele si 30-40 cm intre randuri; - se uda bine, astfel incat solul sa fie umed pe toata durata perioadei de dezvoltare; - dupa ploaie, pamantul trebuie din nou afanat; - buruienile trebuie indepartate imediat ce apar. Recoltarea sfeclei se poate face cam la 3 luni de la plantare, cand trebuie verificata daca a ajuns la dimensiunea potrivita. Daca sfecla ajunge sa aiba radacini mai lungi de 7 cm, leguma va deveni tare si lemnoasa - recoltarea se face, asadar, pana cand sfecla ajunge sa aiba aceste dimensiuni. Sfecla se pastreaza bine timp de cateva saptamani, intr-o punga de plastic, in frigider. Inainte de asta trebuie sa ii tai partea de sus, cu tulpina si 2,5 cm dinspre radacini.

Votati articolul

Sfaturi pentru cultivarea sfeclei
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 2 =