Cum sa ai Grija de Trandafirii Floribunda Pentru o Crestere Frumoasa

Cum sa ai Grija de Trandafirii Floribunda Pentru o Crestere Frumoasa
Trandafirii Floribunda sunt o specie de trandafiri de gradina care prezinta flori mari, grupate in ciorchini, care in sezonul de vara ofera flori bogate si incredibil de estetice. Denumirea provine din limba latina "trandafir floribunda" care inseamna "trandafir inflorit abundent".

Avantajul lor este acela ca infloresc continuu pe parcursul verii si a toamnei pana in ultima luna. Diametrul acestui tip de trandafiri ajunge la 4-8 cm. Dezavantajul unic este acela ca, Floribundele nu sunt trandafiri parfumati.

Acesti trandafiri Floribunda pot fi atat flori simple, semi-duble, cat si puternic duble, cu o diversitate de forme, de la cupe plate pana la pahar. Trandafirii Floribunda sunt minunati pentru amenajarea gardurilor vii, a bordurilor, a cailor si cararilor de gradina.

Un singur tufis de trandafiri de gradina Floribunda schimba tot peisajul, de exemplu, pe fundalul verde al unui gazon. Trandafirii mai inalti sunt ideali atat in garduri vii, cat si in plantatii simple in camp deschis sau in ghivece in vrac.

Ingrijirea acestor trandafiri Floribunda nu prezinta dificultati, mai ales datorita rezistentei pe care o prezinta fata de insecte si daunatori. Pasii care trebuie urmati sunt atat de simpli chiar si pentru un gradinar novice: udare in timp util, plivirea regulata si slabirea solului in jurul tufei, hranirea pentru vara, taierea tufelor si ocrotirea plantei de ingheturi.

  • Plantarea

Cea mai buna perioada pentru plantare este mai-iunie. Este preferabila o zona lipsita de curenti, dar cu lumina solara. Ideal ar fi ca, in prima parte a zilei, florile sa fie puse la soare, iar dupa-amiaza ar trebui sa fie usor umbrite. Expunerea constanta la soare poate cauza arderea florilor. Pentru plantare, este preferabila alegerea unei zone umbrite, de exemplu, sub coroana copacilor in curte sau sub peretele unei case.

  • Procedura corecta de udare

Cel mai important pas pentru obtinerea unor flori frumoase este sa fie udate (in special vara, cu o galeata de apa incalzita la soare pentru fiecare tufa), expuse la lumina solara si sa li se taie in timp util ramurile. Seara sau dimineata, cand soarele nu e prea puternic, se recomanda  pulverizarea tufisurilor cu apa potrivita, nici fierbinte, nici prea rece. Acest procedeu e suficient daca e respectat periodic. Nu pulverizati zilnic.

in perioada de crestere a lastarilor, cand apar mugurii si frunzele, sa ai grija ca portia de apa sa fie una abundenta. Aceasta este perioada cand trandafirii necesita cea mai multa apa. Respecta aceasta regula si la finalul primei infloriri, atunci cand incepe procesul lor de crestere. Umezeala de la ploaie nu e tot timpul suficienta si nici udarea superficiala. Chiar daca e zilnica, s-ar putea sa nu produca rezultatele la care te astepti.

Cel mai potrivit moment pentru udat este dimineata foarte devreme, pe racoare sau spre seara. Foloseste o cana fara aspersor si toarna apa la baza tufisurilor. A se evita pulverizarea, deoarece in acest caz, apa care patrunde la radacini nu atinge cantitatea suficienta.

Udatul excesiv la final de vara si toamna poate dauna. Prin excesul de apa, plantele cresc continuu, lastarii nu au timp sa se coaca, iar frigul le poate dauna. Prin urmare, la inceputul lunii septembrie, trandafirii nu mai necesita sa fie udati, decat daca e o toamna uscata.  

  • Hranirea solului

Floarea necesita hranire frecventa, incepand de la 2 ani de plantare, pentru o tufa puternica si mereu infloritoare. Prin urmare, o data la 10 zile trebuie aplicate ingrasamintele organice si anorganice. Mai intai, poti fertiliza cu humus, iar dupa 10-15 zile cu uree sau oricare complex anorganic pentru trandafiri.

in anotimpul geros, baza florilor trebuie umpluta cu turba sau doar cu pamant pana la o inaltime variabila de 20-25 cm. Primavara, taie tufisurile si pana la primii muguri, trateaza florile cu sulfat de cupru.

  • Taierea periodica

Trandafirii Floribunda trebuie taiati de trei ori pe an: primavara (elimina ramurile mai vechi de 2 ani si redu lastarii ramasi la 4-6 muguri), putin la varfuri vara pentru a le stimula inflorirea si toamna sa fie indepartate frunzele si ramurile nedezvoltate sau uscate pentru a pregati planta de iarna. Ramurile si frunzele taiate trebuie arse toamna, pentru ca daunatorii sa nu ierneze acolo. 

Votati articolul

Cum sa ai Grija de Trandafirii Floribunda Pentru o Crestere Frumoasa
Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 3 =