Secretul infloririi Lachenaliei

Secretul infloririi Lachenaliei
Lachenalia aloides este o specie exotica, originara din Africa de Sud, ce surprinde prin delicatetea si gingasia florilor.

Planta este bulboasa, cu frunze dispuse intr-o rozeta din mijlocul careia se dezvolta tija florala, inalta de 20 cm. Aceasta poarta aproximativ 20 de flori sub forma de clopotei colorati in galben si portocaliu.

Ingrijire. Este obligatoriu sa i se acorde o perioada de repaus pe perioada verii. Din luna mai pana in septembrie plantele nu se uda deloc si isi pierd frunzisul. Se tin intr-un loc cald si uscat.

Apoi, in septembrie, udarea reincepe treptat. Bulbii se planteaza cate 3-4 in ghivece cu un substrat format din pamant de frunze, pamant de telina si nisip. Se tin la lumina.

La venirea iernii, se pastreaza la lumina dar intr-o camera neincalzita, ideal la temperatura de 7-10 grade Celsius. Iarna, spre sfarsitul anotimpului, in aceste conditii are loc inflorirea. Pe perioada dezvoltarii florilor, temperatura poate sa creasca pana la 10-12 grade, dar nu mai mult, pentru ca altfel planta nu va mai inflori.

Votati articolul

Secretul infloririi Lachenaliei
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 + 5 =