Secretul ingrijirii Lachenaliei - perioada de repaus vara

Secretul ingrijirii Lachenaliei - perioada de repaus vara
Lahenalia este o planta bulboasa decorativa prin florile elegante, sub forma de clopotei, dispuse pe tije florale lungi care pornesc din mijlocul manunchiului de funze.

Pe cat de gingase sunt florile sale, pe atat de pretentioasa este planta. In primul rand, are nevoie de o perioada anuala de repaus, pe toata perioada verii. Incepand din luna mai, frunzele se usuca. Planta nu se mai uda deloc pana toamna, in luna septembrie. Udarile se reiau treptat si planta porneste din nou in vegetatie. Unii cultivatori recomanda scoaterea bulbilor dupa ce frunzele s-au uscat (la fel ca la zambile) si replantarea acestora in septembrie-octombrie.

In acest caz, pentru plantare se folosesc cate 3-4 bulbi la un ghiveci cu diametrul de 10 centimetri. Substratul este alcatuit din pamant de frunze, pamant de gradina si nisip. Bulbii se ingroapa la o adancime de 3-4 cm si de uda abundent. Apoi, ghiveciul trebuie tinut intr-un spatiu cat mai luminat, dar ferit de razele directe ale soarelui.

Udarile continua si iarna, din abundenta. Ghiveciul trebuie mentinut la lumina, dar ferit de surse de caldura. Plantei ii priesc temperaturile de 10-12 grade Celsius, ideale fiind balcoanele inchise dar neincalzite, acolo unde temperatura se0 mentine relativ constanta intre aceste valori iar lumina este suficienta.

In conditii ideale, bulbii plantati la sfarsitul lui septembrie vor inflori in luna ianuarie. Florile se mentin o perioada destul de lunga, Lachenalia inflorind pana in aprilie. Apoi, pana in luna mai, tijele florale se ofilesc, frunzele se ingalbenesc si cad si la sfarsitul lui mai planta intra din nou in perioada de repaus.

Votati articolul

Secretul ingrijirii Lachenaliei - perioada de repaus vara
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 4 =