Cand se planteaza semintele de salvie

Cand se planteaza semintele de salvie
Salvia face parte din familia Labiaceae. Are o tulpina tare, cu patru muchii, frunze cu marginea usor zimtata si flori destul de mici, tubulare, grupate in ciorchini. Salvia este foarte mult folosita in ronduri sau borduri, insa poate fi cultivata si in ghivece.

Salvia se inmulteste prin seminte. Cultivata ca planta anuala, semintele se seamana iarna, in lunile ianuarie sau februarie, in ladite sau ghivece cu pamant nisipos, obisnuit. Daca sunt tinute la temperaturi de 16-20 grade Celsius, semintele germineaza in 10-14 zile de la semanat. Cand are 2-4 frunzulite, se repica in ghivece. Pentru a-i grabi inflorirea, salvia trebuie tinuta intr-un regim special: inca din stadiul de rasad, plantele trebuie acoperite seara mai devreme cu doua ore si dimineata descoperite cu doua ore mai tarziu.

Cultivata ca planta bienala, salvia se seamana in lunile iunie-iulie, se repica de 2-3 ori si urmeaza sa infloreasca de abia in anul urmator, din luna mai.

Votati articolul

Cand se planteaza semintele de salvie
Rating:
Nota: 4.46 din 5 - 64 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 4 =