Tot ce trebuie sa stii despre trandafirii potriviti pentru gradina ta

Tot ce trebuie sa stii despre trandafirii potriviti pentru gradina ta
Trandafirii sunt de foarte multe tipuri si nu vorbim numai de soiuri ci si de toate calitatilor lor, de la culoarea florilor, marimea, forma si perioada de formare, pana la forma frunzelor. Vom vorbi, asadar, despre hibrizi, trandafiri urcatori, pitici, arbusti sau taratori.

Trandafirii hibrizi, numiti si trandafiri nobili, de gradina sau hibrizi de ceai (tea hybrids) au de obicei o singura floare mare pe tulpina is mai multi boboci secundari. Se cultiva mai ales pentru acesta floare, care se dezvolta destul de mult si poate fi folosita in buchete de flori. Sunt cel mai des intalniti in magazine, si au culori diferite, de la nuante de galben pana la roz si combinatii.

Trandafirii urcatori au ramuri foarte lungi si au nevoie de araci sau pergole de care sa se sprijine. Dau un aspect deosebit de frumos daca sunt cultivati pe un sistem de sarme care sa conduca ramurile pana la balconul primului etaj al casei. Unele soiuri infloresc o singura data pe an, cresc rapid si au flori mari, bogate, care apar in al doilea an de la plantare. Soiurile care infloresc de mai multe ori pe an cresc mai incet.

Trandafirii cu crestere arbustiva pot inflori o singura data sau de mai multe ori pe an. Sunt intalniti de obicei in parcuri, insa nu depasesc 2 metri; pot avea flori simple sau multiple.

Trandafirii pentru straturi sunt aceia care se planteaza de obicei in grupuri mari, in parcuri sau gradini. Soiurile sunt foarte variate, atat in ceea ce priveste culoarea, cat si marimea, insa toate se caracterizeaza printr-un buchet mare de flori care apare pe tulpini. In acest tip se incadreaza trandafirii floribunda si polyantha.

Trandafirii pitici nu depasesc mai mult de 30 cm inaltime, au tulpini si ramuri subtiri, flori mici si frunze delicate. Sunt cultivati mai ales in ghivece si nu sunt recomandate pentru gradini.

Trandafirii cataratori au aparut mai recent. Denumirea este destul de ciudata pentru ca, evident, nu exista trandafiri cataratori care se dezvolta ca alte plante de acelasi gen; este vorba de trandafiri care au ramuri foarte lungi, fara a fi urcatori (nu au carcei sau organe active) dar care pot acoperi o suprafata mare din gradina.

Votati articolul

Tot ce trebuie sa stii despre trandafirii potriviti pentru gradina ta
Rating:
Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 4 =