Brachycome, covoare florale in gradina

Brachycome, covoare florale in gradina
Brachycome sau floarea cu par scurt este o planta bine ramificata, ce nu atinge mai mult de 20-30 cm inaltime si care face flori albe, roz sau albastre. Este deosebit de decorativa in gradini, pentru ca isi deschide multe flori dintr-o data si poate fi folosita in realizarea covoarelor florale.

Semintele se seamana la sfarsitul lui martie sau in aprilie, in rasadnita temperata. Plantutele se repica la sfarsitul lui aprilie, pentru ca in mai sa poata fi mutate in gradina, in locul definitiv, la o distanta de 20-30 cm. Plantele obtinute astfel infloresc in iunie.

Mai e posibila inmultirea direct afara, la locul definitiv, de abia prin aprilie sau mai; plantele astfel obtinute vor inflori din iunie pana in septembrie.

Brachycome se mai poate semana si in septembrie, repicand rasadurile cate 4-5 in ghivece cu diametru de 10 cm. Plantele astfel obtinute se tine la iernat in camere reci, ferite de umiditate.

Votati articolul

Brachycome, covoare florale in gradina
Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 1 =