Rudbeckia se poate inmulti si prin despartirea tufelor

Rudbeckia se poate inmulti si prin despartirea tufelor
Rudbeckia este o planta de gradina spectaculoasa, decorativa prin florile mari, colorate, galbene sau roz-violaceu. Planta infloreste abundent din luna iunie pana toamna tazriu.

Toamna, rudbeckiile batrane, dezvoltate, pot fi inmultite prin separarea tufelor, aceasta fiind o operatiune de inmultire vegetativa des intalnita in cadrul speciei. Despartirea tufei poate avea loc si primavara devreme, dar este de preferat toamna, pentru ca anul urmator plantele astfel obtinute vor porni viguros in vegetatie.

Rudbeckia mai poate fi inmultita si prin seminte. Acestea se seamana in spatii protejate in luna martie, dupa care se repica iar rasadurile se planteaza in gradina la locul definitiv vara, in perioada septembrie - octombrie. Trebuie lasata o distanta intre plante de minim 50 de centimetri.

Terenul propice cultivarii rudbeckiei este expus in plin soare, fertil si bine drenat. Planta nu suporta apa stagnanta, baltirile, de aceea sunt indicate terenurile aflate in usoara panta sau modelate.

Votati articolul

Rudbeckia se poate inmulti si prin despartirea tufelor
Rating:
Nota: 4.13 din 5 - 8 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 1 =