Repicatul, obligatoriu pentru salata cultivata in spatii protejate incalzite

Pentru esalonarea recoltarii, semanatul se face pe parcursul a 7-10 zile. Densitatea de semanat este mare, folosind 2,5 g seminte la metru patrat.
Plantele rasar foarte repede, dupa doar cateva zile, daca se atinge temperatura optima de 20 grade Celsius. Pentru salata cultivata in spatii protejate, spre deosebire de cultura in camp, repicatul este obligatoriu. Repicatul la salata se face dupa 7 zile de la rasarire.
In timpul primelor faze de vegetatie, temperatura se mentine la 12-14 grade Celsius pe toata durata zilei, si 10 grade noaptea. Pentru evitarea aparitiei unor boli sau daunatori, se fac aerisiri frecvente.
Un rasad de salata de buna calitate are o rozeta formata din 5-6 frunze, de culoare verde inchis, fara pete clorotice, cu sistem radicular bine dezvoltat.
Comentarii 2 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.