Inmultirea imortelelor

Inmultirea imortelelor
Imortelele sau florile de paie, cum li se mai zice, au o mare valoare decorativa; desi arata frumos si cand sunt in gradina, imortelele sunt apeciate mai ales pentru faptul ca pot fi folosite in aranjamente florale uscate. Sunt flori foarte usor de ingrijit si inmultit.

Semintele de imortele se seamana in martie, in rasadnite cu pamant imbogatit cu putin compost. Cand are doua frunzulite, rasadul se repica in ghivece cu pamant obisnuit, urmand ca de abia in luna mai sa se transplanteze in gradina, in locul definitiv. Distanta de plantare diferta in functie de soiul ales, dar variaza intre 25-40 cm.

Daca preferati semanatul direct afara, acesta se poate face numai din luna aprilie. Rasadurile urmeaza sa fie repicate/rarite in luna mai, direct pe locul permanent.

Se pot face semanaturi si toamna, in luna septembrie, dar atunci rasadurile se repica in ghivece care se aduc sa ierneze in casa, in camere reci, care sa nu aiba mia mult de 3-6 grade Celsius. Aceste rasaduri se repica inca o data in luna martie, fiecare planta avand ghiveciul sau, si se tin pe pervaz. Se scot afara si se planteaza in gradina de abia in luna mai. plantele astfel obtinute sunt mai rezistente, mai bogate si vor inflori cu patru saptamani mai devreme.

Votati articolul

Inmultirea imortelelor
Rating:
Nota: 4.05 din 5 - 54 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 3 =