Salata Caesar cu pui
Data | 00 0000
Dupa sarbatorile de Paste, cand de obicei consumam mancaruri grele, ne indreptam atentia catre retetele simple, sanatoase, bazate pe ingrediente care se digera usor. Reteta celei mai faimoase salate din lume a fost inventata in anul 1924 de Caesar Cardini iar astazi se regasete in meniurilor tuturor restaurantelor.
Astazi va propun o reteta de salata Caesar cu pui, aromata si gustoasa. Reteta se poate prepara cu salata verde, dar o puteti inlocui si cu salata iceberg. Pentru ca salata sa fie gustoasa trebuie sa pregatiti dressingul cu atentie.
Dressingul, absolut delicios, se prepara cu galbenus de ou (crud sau fiert), parmezan ras, fileuri de ansoa, sos Worcestershire.
Trebuie mentionat faptul ca salata va fi mult mai gustoasa daca veti presara la final parmezan razuit.
Ingrediente:
- o salata verde (sau salata iceberg);
- o jumatate de piept de pui;
- 1 lingurita de mustar;
- 8 linguri de parmezan ras;
- 3 fileuri de ansoa;
- 1 galbenus de ou crud;
- 2 catei de usturoi;
- 2 lingurite de sos Worcestershire;
- zeama de lamaie;
- 50 ml ulei de masline;
- sare si piper.
- crutoane.
Cum sa prepara salata Caesar:
Incepem reteta prin condimentarea pieptului de pui cu sare si piper, pe care apoi il punem pe grill. Dupa ce pieptul de pui este gata, il punem pe o farfurie.
Urmeaza sa pregatim dressingul pentru salata: intr-un mixer punem galbenusul de ou crud, usturoiul, 2 lingurite de sos Worcestershire, sare si piper, suc de lamaie, fileuri de ansoa si mustar.
Mixam cateva secunde, apoi adaugam 50 ml ulei de masline si continuam sa mixam.
Omogenizam bine si adaugam 5 linguri de parmezan ras (parmezanul ramas il vom presara deasupra salatei, la final). Trebuie sa obtinem o paste densa, galbuie, asemenatoare maionezei. Daca dorim ca sosul sa fie mai diluat, adaugam putina apa.
Dupa ce am pregatit dressingul ne vom ocupa de prepararea salatei. Rupem salata fasii mari, si o punem intr-un bol, iar apoi adaugam puiul taiat cubulete.
Adaugam crutoanele si amestecam, iar deasupra punem sosul pregatit anterior. Ornam cu parmezan ras.
Sper sa incercati si voi aceasta reteta de salata Caesar pentru ca este foarte gustoasa.
Pofta buna!
Sursa foto: healthy-snack-recipe.blogspot.ca
Dressingul, absolut delicios, se prepara cu galbenus de ou (crud sau fiert), parmezan ras, fileuri de ansoa, sos Worcestershire.
Trebuie mentionat faptul ca salata va fi mult mai gustoasa daca veti presara la final parmezan razuit.
Ingrediente:
- o salata verde (sau salata iceberg);
- o jumatate de piept de pui;
- 1 lingurita de mustar;
- 8 linguri de parmezan ras;
- 3 fileuri de ansoa;
- 1 galbenus de ou crud;
- 2 catei de usturoi;
- 2 lingurite de sos Worcestershire;
- zeama de lamaie;
- 50 ml ulei de masline;
- sare si piper.
- crutoane.
Cum sa prepara salata Caesar:
Incepem reteta prin condimentarea pieptului de pui cu sare si piper, pe care apoi il punem pe grill. Dupa ce pieptul de pui este gata, il punem pe o farfurie.
Urmeaza sa pregatim dressingul pentru salata: intr-un mixer punem galbenusul de ou crud, usturoiul, 2 lingurite de sos Worcestershire, sare si piper, suc de lamaie, fileuri de ansoa si mustar.
Mixam cateva secunde, apoi adaugam 50 ml ulei de masline si continuam sa mixam.
Omogenizam bine si adaugam 5 linguri de parmezan ras (parmezanul ramas il vom presara deasupra salatei, la final). Trebuie sa obtinem o paste densa, galbuie, asemenatoare maionezei. Daca dorim ca sosul sa fie mai diluat, adaugam putina apa.
Dupa ce am pregatit dressingul ne vom ocupa de prepararea salatei. Rupem salata fasii mari, si o punem intr-un bol, iar apoi adaugam puiul taiat cubulete.
Adaugam crutoanele si amestecam, iar deasupra punem sosul pregatit anterior. Ornam cu parmezan ras.
Sper sa incercati si voi aceasta reteta de salata Caesar pentru ca este foarte gustoasa.
Pofta buna!
Sursa foto: healthy-snack-recipe.blogspot.ca
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.